Hävikki hyödyksi - Näin myyt tai luovutat ravintolan tai ruokapalvelyksikön hävikkiä
Ruokahävikin myynti tai luovutus hyväntekeväisyyteen on helppoa, kunhan huolehtii oikeista säilytyslämpötiloista ja on tietoinen asiaa koskevista säädöksistä. Motivan julkaisemiin oppaisiin on koottu keskeiset ohjeet ja vinkit, joiden avulla saat hävikin hyödyksi ja osaat toimia vastuullisesti. Oppaat on julkaistu marraskuussa 2020.
Oppaat ravintoloille
|
|
Opas julkisille ruokapalveluyksiköille
Lataa opas: Hävikki hyödyksi - Näin luovutat julkisen ruokapalveluyksikön hävikkiä >>
Hävikistä hyvikiksi – Konsteja keittiöille ruokahävikin vähentämiseksi
Luonnonvarakeskuksen, Maaseudun sivistysliiton ja Maahenki Oy:n opas ravintoloiden ruokahävikin vähentämiseen.
Kannusta asiakkaitasi vähentämään lautashävikkiä
Voit painattaa ravintolasi käyttöön hävikin vähentämiseen kannustavan pöytäständin. Painotiedostoon voit lisätä ständin alareunaan oman yrityksesi logon. Painosta tulee pyytää ständiin nuuttaukset ja kiinnike. Painotiedosto sisältää 5 mm leikkausvarat.
Lataa painotiedosto:
Tutkimustietoa ravintoloiden ruokahävikistä
Luonnonvarakeskuksen verkkosivuilta löydät paljon tutkimustietoa ravintoloiden hävikistä. Sivuston kautta voit myös ilmoittautua mukaan Ravintolafoorumiin, joka on ravintoloiden ruokahävikin vähentämiseen keskittyvä verkosto.
Ruokapalvelualan hävikkityöpaja 10.9.2019
Motiva järjesti Hävikkiviikolla työpajan, jossa pohdittiin syitä ruokahävikin syntyyn ja etsittiin keinoja sen vähentämiseen julkisen kuin yksityisen sektorin ruokapalveluissa. Työpajaan osallistui yli 40 ruokapalvelualan ammattilaista.
Tutustu työpajan yhteenvetoon: Ruokapalvelualan hävikkityöpajan yhteenveto.pdf