Shaksshouka
Valmistusohje
1-2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
(1 tl korianterinsiemeniä)
2 rkl oliiviöljyä
3 paprikaa
½ tl sokeria
1 tl suolaa
¼ tl mustapippuria
1 tlk (400 – 500 g) tomaattimurskaa
5 tomaattia
ripaus chilijauhetta
4 kananmunaa
½ dl hienonnettua persiljaa
- Kuori ja hienonna sipulit. Huuhdo ja halkaise paprikat. Poista kannat, siemenet ja sisäkalvot. Leikkaa paprikat kolmiomaisiksi paloiksi.
- Kuumenna öljy paistokasarissa tai paistinpannussa. Lisää sipulit ja paprikat, sokeri, suola ja pippuri sekä halutessasi murskatut korianterinsiemenet.
- Kuumenna hetki ja lisää tomaattimurska. Lohko joukkoon tomaatit ja mausta kevyesti chilijauheella.
- Anna ruoan hautua noin 10 min. Lisää pinnalle persiljaa ja tarkista maku. Tee munia varten seokseen kolot, joihin rikot munat kypsymään. Valuta koloihin ensin pelkkää valkuaista, anna hyytyä jonkin aikaa ja lisää päälle keltuaiset, jolloin ne jäävät kauniisti näkyviin.
- Kun munat ovat hyytyneet, ruoka on valmis.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Rasva
13.227 g
Rasvahapot tyydyttyneet
2.207 g
Proteiini
9.246 g
Hiilihydraatti erotuksena
21.725 g
Sokerit
14.185 g
Kuitu, kokonais-
2.883 g
Natrium
693.180 mg
Kalsium
69.829 mg
Rauta
2.778 mg
C-vitamiini
199.960 mg
Energia
227