Peltipyttis
Valmistusohje
n. 500 g perunoita (yleis- tai varhais-)
1 pieni lanttu
1 rkl öljyä
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 punasipuli
2 (n. 200 g) makkaraa (liha tai vege)
1 pieni kesäkurpitsa
½ rs kirsikkatomaatteja
3-4 kananmunaa
½ ruukku persiljaa
Lisäksi esim. sinappia, ketsuppia, majoneesia tai turkkilaista jogurttia.
- Pese ja leikkaa perunat pieniksi kuutioiksi. Kuori lanttu ja leikkaa myös pieniksi kuutioiksi. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla, lisää perunat ja lantut. Valuta päälle öljyä, mausta suolalla ja pippurilla ja kääntele.
- Paista 225 asteessa 15 minuuttia.
- Kuutioi sillä välin punasipuli, makkarat ja kesäkurpitsa. Lisää pellille, kääntele ja ja jatka kypsentämistä 15 minuuttia. Halkaise kirsikkatomaatit. Ota pelti uunista, lisää tomaatit ja kääntele.
- Tee pyttipannuun muutama kolo ja riko koloihin varovasti kananmunat. Jatka paistamista vielä noin 5 minuuttia.
- Viimeistele peltipyttis hienonnetulla persiljalla.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Rauta
4.540 mg
Kalsium
171.684 mg
Natrium
654.840 mg
Kuitu, kokonais-
8.242 g
Sokerit
14.342 g
Hiilihydraatti erotuksena
49.263 g
Proteiini
17.771 g
Rasvahapot tyydyttyneet
1.786 g
Rasva
16.426 g
Energia
368