Paimenen paistos
Valmistusohje
Paimenen paistos
1,5 dl perunamuusijauhetta
6 dl kuumaa vettä
400 g pakastevihanneksia
3 dl chili con carne-kastiketta (ohje alla)
1 kananmuna
1 dl juustoraastetta
1 tl rouhittua mustapippuria
1 tl yrttimaustetta
Chili con carne-kastike
1 rkl öljyä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 prk tomaattimurskaa
1 prk säilykepapuja (esim. kidney)
4 dl vettä
1 tl suolaa
2 tl yrttimaustetta
0,5 tl rouhittua mustapippuria
chiliä (halutessa)
- Valmista ensiksi kastike. Pilko liha pieniksi paloiksi ja paista pannulla öljyssä.
- Kuori ja hienonna sipulit, lisää pannulle ja anna pehmetä hetken.
- Lisää tomaattimurska ja valutetut pavut. Lisää tomaattimurskapurkkiin vesi ja kaada kastikkeen joukkoon. Mausta ja anna kastikkeen muhia pannulla noin 20 minuuttia.
- Valmista seuraavaksi paistos. Sekoita kulhossa perunamuusijauhe ja kuuma vesi. Anna muusin tasaantua.
- Levitä sulaneet vihannekset voideltuun uunivuokaan. Kaada kastike päälle. Sekoita muusin joukkoon muna, juusto sekö mausteet. Lisää sose vuokaa ja levitä tasaisesti vihannesten ja kastikkeen päälle.
- Paista 200-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Rauta
3.246 mg
Kalsium
146.595 mg
Natrium
982.355 mg
Kuitu, kokonais-
2.723 g
Sokerit
7.475 g
Hiilihydraatti erotuksena
26.554 g
Proteiini
14.469 g
Rasvahapot tyydyttyneet
4.312 g
Rasva
13.569 g
Energia
266