Lämmin parsa-perunasalaatti
Valmistusohje
1 pkt kiinteää tofua (marinoitua tai savustettua)
n. 800 g varhaisperunoita
0,5 tl suolaa
1 nippu vihreää parsaa
1 rasia kirsikkatomaatteja
n. 100 g pinaatin tai rucolan lehtiä
1 dl hienoksi silputtua persiljaa
Kastike
0,75dl oliiviöljyä
1 sitruunan mehu
2 rkl kokojyväsinappia
2 rkl hunajaa (tai 2tl sokeria)
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
- Leikkaa tofu noin 1,5 cm paksuisiksi viipaleiksi. Aseta viipaleet talouspaperien väliin kuivumaan.
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Pese, kuivaa ja puolita perunat. Levitä perunat leivinpaperin päälle uunipellille, ripottele hiukan suolaa päälle ja paista uunin keskitasolla 20 minuuttia.
- Kuutioi tofusiivut ja lisää ne perunoiden sekaan. Jatka kypsentämistä 10 minuuttia.
- Napsauta parsoista kuiva tyvi pois. Leikkaa varret muutaman sentin mittaisiksi paloiksi ja lisää pellille. Jatka kypsentämistä noin 10 minuuttia. Ota pelti uunista, kun perunat ja tofut ovat saaneet kauniin ruskean värin. Anna jäähtyä hieman.
- Halkaise kirsikkatomaatit. Huuhtele ja kuivaa pinaatti tai rucola. Sekoita kastikkeen ainekset.
- Laita kaikki ainekset kulhoon, valuta kastike päälle ja kääntele varovasti, niin että kastike levittyy tasaisesti ympäri salaattia.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Rauta
6.964 mg
Kalsium
327.263 mg
Natrium
1279.278 mg
Kuitu, kokonais-
6.185 g
Sokerit
9.373 g
Hiilihydraatti erotuksena
47.192 g
Proteiini
12.138 g
Rasvahapot tyydyttyneet
3.020 g
Rasva
21.803 g
Energia
431