Lämmin lohi-fetasalaatti
Valmistusohje
n. 600-700 g ruodotonta kirjolohi- tai lohifileetä
1 tl suolaa
2 fenkolia
3 omenaa
3 dl pähkinäsekoitusta
3 rkl öljyä
½ tl chilirouhetta
mustapippuria myllystä
150 g fetaa
½ sitruunan mehu
n. 100g babypinaattia
1 dl silputtua persiljaa
Lisäksi leipää
- Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Pyyhi kala ja aseta pellille. Mausta suolalla.
- Huuhtele ja suikaloi fenkolit sekä omenat ja lisää pellille lohen ympärille. Rouhi pähkinät terävällä veitsellä.
- Lisää kasvisten päälle pähkinät, öljy sekä chilirouhe ja kääntele siten, että öljyä sekoittuu omenoiden ja fenkolien joukkoon. Rouhi vielä mustapippuria koko pellin päälle.
- Paista 200 asteessa 10 minuuttia, nosta pelti uunista ja murusta kasvisten päälle feta.
- Jatka paistamista vielä noin 5 minuuttia, kunnes lohi on kypsää.
- Mausta sitruunan mehulla ja levitä päälle vielä babypinaatti ja silputtu persilja.
- Tarjoile leivän kanssa.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Rauta
2.860 mg
Kalsium
385.998 mg
Natrium
724.378 mg
Kuitu, kokonais-
5.707 g
Sokerit
9.623 g
Hiilihydraatti erotuksena
26.866 g
Proteiini
29.016 g
Rasvahapot tyydyttyneet
7.417 g
Rasva
44.524 g
Energia
573