Lämmin hävikkisalaatti

Valmistusohje
1 kesäkurpitsa 1 fenkoli 1 sipuli 250 g vihreitä papuja (pakaste käy) 2 tomaattia 2 rkl tuoretta tilliä 1 prk kalasäilykettä (esim. suomalaista luonnonkalaa savustettuna n. 120 g) Kastike ½ sitruunanmehu 2 rkl omenaviinietikkaa 4 rkl rypsiöljyä ½ tl suolaa ¼ tl mustapippuri
  1. Laita uuni kuumenemään 200 asteeseen.
  2. Kuori ja pilko kasvikset ja laita laakeaan uunivuokaan.
  3. Sekoita kastikeainekset ja kaada kastike kasvisten päälle.
  4. Laita päälle tilli ja kalasäilyke öljyineen. Voit laittaa kalasäilykkeen salaattiin myös kypsennyksen jälkeen.
  5. Kypsennä uunissa noin 20 minuuttia.
Voit korvata kasviksia ja yrttejä sellaisille kasviksilla, jotka löytyvät omasta jääkaapistasi – mitä enemmän käytät, sitä isommalle porukalle voit salaattia tarjota. Salaatti maistuu kylmänä myös huomenna tai eväänä!
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Rauta 1.636 mg
Kalsium 67.071 mg
Natrium 512.825 mg
Kuitu, kokonais- 3.582 g
Sokerit 5.189 g
Hiilihydraatti erotuksena 11.017 g
Proteiini 7.822 g
Rasvahapot tyydyttyneet 2.174 g
Rasva 19.829 g
Energia
241