Lämmin hävikkisalaatti
Valmistusohje
1 kesäkurpitsa
1 fenkoli
1 sipuli
250 g vihreitä papuja (pakaste käy)
2 tomaattia
2 rkl tuoretta tilliä
1 prk kalasäilykettä (esim. suomalaista luonnonkalaa savustettuna n. 120 g)
Kastike
½ sitruunanmehu
2 rkl omenaviinietikkaa
4 rkl rypsiöljyä
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuri
- Laita uuni kuumenemään 200 asteeseen.
- Kuori ja pilko kasvikset ja laita laakeaan uunivuokaan.
- Sekoita kastikeainekset ja kaada kastike kasvisten päälle.
- Laita päälle tilli ja kalasäilyke öljyineen. Voit laittaa kalasäilykkeen salaattiin myös kypsennyksen jälkeen.
- Kypsennä uunissa noin 20 minuuttia.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Rauta
1.636 mg
Kalsium
67.071 mg
Natrium
512.825 mg
Kuitu, kokonais-
3.582 g
Sokerit
5.189 g
Hiilihydraatti erotuksena
11.017 g
Proteiini
7.822 g
Rasvahapot tyydyttyneet
2.174 g
Rasva
19.829 g
Energia
241