Kala-kasvisvuoka
Valmistusohje
1 kesäkurpitsa
1 paprika
5 perunaa
500 g kalaa fileenä, esim. kirjolohta
2 rkl öljyä
0,5 sitruunan mehu
pippuria
0,5 tl suolaa
100 g kevyttuorejuustoa
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa vuoka leivinpaperilla. Jos syöjänä on alle 1-vuotias, voit jakaa pellin leivinpaperilla kahteen osaan.
- Huuhtele kesäkurpitsa ja paprika. Halkaise paprika ja poista siemenet. Pilko perunat ohuiksi siivuiksi ja kasvikset reilunkokoisiksi suupaloiksi.
- Levitä ainekset pellille. Pirskota kasvisten päälle öljyä ja sitruunamehua ja ripottele mustapippuria ja puolet suolasta.
- Paista kasviksia 200 asteessa n. 20 minuuttia. Nosta vuoka uunista.
- Poista nahka ja ruodot kalasta, pilko se paloiksi ja aseta palat vuokaan.
- Pirskota kalan päälle hieman sitruunanmehua ja suolaa.
- Lisää vuokaan pieniä nokareita tuorejuustoa. Alle vuoden ikäisen annoksesta tuorejuusto jätetään pois.
- Paista 200 asteessa vielä 10–15 minuuttia, kunnes kala ja perunat ovat kypsiä.
- Tarjoa salaatin kanssa. Vauvan annoksen voi tarvittaessa soseuttaa tai tarjoilla sormiruokana.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Rauta
1.321 mg
Kalsium
202.794 mg
Natrium
436.012 mg
Kuitu, kokonais-
1.920 g
Sokerit
3.541 g
Hiilihydraatti erotuksena
17.817 g
Proteiini
25.013 g
Rasvahapot tyydyttyneet
4.850 g
Rasva
24.379 g
Energia
382