Itämainen nuudelisalaatti
Valmistusohje
200 g täysjyvänuudeleita
Marinadi
0,5 dl öljyä
1 dl makeaa chilikastiketta
0,5 dl kalakastiketta
0,5 limen mehu
Lisäksi
3 porkkanaa
200 g vihreitä papuja (pakaste)
150 g sokeriherneitä (pakaste)
1 kevätsipuli tai purjo
4 rkl suolapähkinöitä
tuoretta korianteria
- Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
- Sekoita marinadin ainekset keskenään ja sekoita valutettujen ja jäähtyneiden nuudeleitten joukkoon.
- Keitä ja jäähdytä vihreät pavut ja sokeriherneet, sekoita nuudeleiden joukkoon. Anna maustua viileässä salaatin valmistuksen ajan.
- Raasta porkkanat karkealla raastimella. Pilko kevätsipuli ohuiksi siivuiksi. Sekoita kaikki salaattiainekset nuudelien joukkoon ja ripottele pinnalle tuoretta, silputtua korianteria.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Rauta
4.496 mg
Kalsium
82.166 mg
Natrium
324.436 mg
Kuitu, kokonais-
9.215 g
Sokerit
6.682 g
Hiilihydraatti erotuksena
53.005 g
Proteiini
11.057 g
Rasvahapot tyydyttyneet
1.539 g
Rasva
17.733 g
Energia
388