Italialainen fenkolisalaatti
Valmistusohje
1 annos peruskastiketta (ohje alla)
1 rkl jyväsinappia
1 fenkoli
1 sydän- tai romanescosalaatti
n. 300 g punakaalia
2 veriappelsiinia tai appelsiinia
1 dl oliiveja
n. 70 g ilmakuivattua kinkkua
2-3 siivua leipää kuutioituna
Peruskastike
½ dl sitruunan mehua tai viinietikkaa
½ dl oliiviöljyä
2 tl sokeria tai hunajaa
½-1 tl suolaa + mustapippuria myllystä
- Tee salaattikulhon pohjalle peruskastike. Lisää joukkoon jyväsinappi.
- Huuhtele ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi fenkoli, sydän- tai romanescosalaatti sekä punakaali ja laita kulhoon.
- Kuori ja paloittele tai siivuta veriappelsiinit ja lisää kulhoon.
- Kääntele kastike salaatin sekaan. Lisää päälle vielä oliivit, kinkku sekä leipäkuutiot.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Rauta
2.870 mg
Kalsium
180.398 mg
Natrium
1410.962 mg
Kuitu, kokonais-
7.987 g
Sokerit
17.194 g
Hiilihydraatti erotuksena
34.081 g
Proteiini
10.998 g
Rasvahapot tyydyttyneet
2.630 g
Rasva
17.219 g
Energia
314