Hauki-vegepelti
Valmistusohje
n. 700 g haukifileetä
suolaa
mustapippuria
1 romanesco- tai kukkakaali
3-4 porkkanaa
½ dl öljyä
1 dl hienonnettua tilliä
½ sitruunankuori ja mehu
2 tl kokojyväsinappia
1 dl parmesaani- tai pecorinoraastetta
Lisäksi hyvää leipää, tilliä ja sitruunalohkoja.
- Pyyhi haukifilee ja aseta uunipellille leivinpaperin päälle. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Huuhtele ja paloittele kaali suupaloiksi, käytä myös varsi ja lehdet.
- Pese porkkanat huolella ja leikkaa kuorineen tikuiksi.
- Sekoita öljystä, tillistä, sitruunasta ja sinapista kastike ja valuta hauen ja kasvisten päälle.
- Ripottele vielä päälle juustoraaste ja paista 180-200 asteessa noin 30 minuuttia.
- Viimeistele tillin oksilla, sitruunalohkoilla ja tarjoile leivän kanssa.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Rauta
1.495 mg
Kalsium
235.814 mg
Natrium
363.126 mg
Kuitu, kokonais-
3.038 g
Sokerit
4.462 g
Hiilihydraatti erotuksena
11.302 g
Proteiini
37.878 g
Rasvahapot tyydyttyneet
2.860 g
Rasva
17.262 g
Energia
341