Gnocchit ja pinaattikastike
Valmistusohje
Gnocchit
n. 5 dl ylijäänyttä perunamuusia
1 kananmuna
1 rkl öljyä
3 dl vehnäjauhoja
- Anna ylijääneen perunamuusin hieman lämmetä pöydällä, jos olet säilyttänyt sitä jääkaapissa. Sekoita muusin joukkoon kananmuna ja öljy. Lisää seokseen vähitellen vehnäjauhoja, kunnes seoksesta tulee taikinamaista ja kiinteähköä.
- Ripottele työpöydälle vähän jauhoja ja jatka vaivaamista pöydällä. Taikina on valmis, kun se pysyy kasassa.
- Leivo taikinasta peukalonpaksuisia tankoja. Leikkaa tangot noin 1 cm:n paloiksi. Pyörittele palat palloiksi ja paina sormella keskelle kuoppa tai haarukalla raitoja.
- Keitä kattilassa runsaassa vedessä muutama minuutti, kunnes gnocchit nousevat pintaan. Valuta lävikössä. Lisää tilkka öljyä, niin gnocchit eivät tartu kiinni toisiinsa.
5 dl vettä
1 dl maitojauhetta 2 rkl voita tai margariinia 0,5 dl vehnäjauhoja 0,5 tl suolaa 0,5 tl rouhittua mustapippuria 1 pss pakastepinaattia sulatettuna
- Sekoita maitojauhe ja vesi maidoksi.
- Sulata voi kattilassa ja kiehauta siinä jauhot.
- Lisää maito ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
- Anna kastikkeen kypsyä muutama minuutti ja lisää pinaatti. Mausta suolalla ja pippurilla.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Rauta
2.722 mg
Kalsium
241.286 mg
Natrium
439.260 mg
Kuitu, kokonais-
1.350 g
Sokerit
8.806 g
Hiilihydraatti erotuksena
47.001 g
Proteiini
12.114 g
Rasvahapot tyydyttyneet
1.853 g
Rasva
8.110 g
Energia
314