Gnocchit ja pinaattikastike

Valmistusohje
Gnocchit n. 5 dl ylijäänyttä perunamuusia 1 kananmuna 1 rkl öljyä 3 dl vehnäjauhoja
  1. Anna ylijääneen perunamuusin hieman lämmetä pöydällä, jos olet säilyttänyt sitä jääkaapissa. Sekoita muusin joukkoon kananmuna ja öljy. Lisää seokseen vähitellen vehnäjauhoja, kunnes seoksesta tulee taikinamaista ja kiinteähköä.
  2. Ripottele työpöydälle vähän jauhoja ja jatka vaivaamista pöydällä. Taikina on valmis, kun se pysyy kasassa.
  3. Leivo taikinasta peukalonpaksuisia tankoja. Leikkaa tangot noin 1 cm:n paloiksi. Pyörittele palat palloiksi ja paina sormella keskelle kuoppa tai haarukalla raitoja.
  4. Keitä kattilassa runsaassa vedessä muutama minuutti, kunnes gnocchit nousevat pintaan. Valuta lävikössä. Lisää tilkka öljyä, niin gnocchit eivät tartu kiinni toisiinsa.
Tarjoa sellaisenaan tai pannulla paistettuna kastikkeen kanssa. Pinaattikastike

5 dl vettä

1 dl  maitojauhetta 2 rkl voita tai margariinia 0,5 dl vehnäjauhoja 0,5 tl suolaa 0,5 tl rouhittua mustapippuria 1 pss pakastepinaattia sulatettuna

 
  1. Sekoita maitojauhe ja vesi maidoksi.
  2. Sulata voi kattilassa ja kiehauta siinä jauhot.
  3. Lisää maito ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
  4. Anna kastikkeen kypsyä muutama minuutti ja lisää pinaatti. Mausta suolalla ja pippurilla.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Rauta 2.722 mg
Kalsium 241.286 mg
Natrium 439.260 mg
Kuitu, kokonais- 1.350 g
Sokerit 8.806 g
Hiilihydraatti erotuksena 47.001 g
Proteiini 12.114 g
Rasvahapot tyydyttyneet 1.853 g
Rasva 8.110 g
Energia
314