Keltainen siskonmakkarakeitto
Valmistusohje
½ kg porkkanoita
pala lanttua
2 sipulia
3 valkosipulin kynttä
2 rkl öljyä
1 rkl currya
½ tl kurkumaa
½ tl mustapippuria
1 l vettä
1-2 kanaliemikuutiota
laakerinlehti
200 g sulatejuustoa
400-500 g siskonmakkaroita
persiljaa
- Raasta juurekset ja hienonna sipulit.
- Kuumenna öljy kattilan pohjalla ja lisää siihen curry ja kurkuma.
- Lisää kasvisraasteet ja sekoittele hetki. Lisää neste, liemikuutio ja loput mausteet.
- Anna keiton kiehua noin 10 minuuttia.
- Lisää sulatejuusto pieninä nokareina ja anna sulaa.
- Soseuta keitto sauvasekoittimella tai monitoimikoneella, jos haluat sosekeittoa.
- Puserra siskonmakkarat keittoon pieninä pyöryköinä ja anna kiehua noin 10 minuuttia.
- Tarkista keiton maku ja lisää hienonnettu persilja.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Rauta
1.871 mg
Kalsium
270.264 mg
Natrium
2859.878 mg
Kuitu, kokonais-
3.550 g
Sokerit
8.365 g
Hiilihydraatti erotuksena
16.126 g
Proteiini
15.924 g
Rasvahapot tyydyttyneet
11.702 g
Rasva
29.857 g
Energia
379