Härkiswokki
Valmistusohje
2 punasipulia
3 porkkanaa
2 valkosipulinkynttä
200 g vihreitä papuja (pakaste)
0,5 dl seesaminsiemeniä
1 pkt täysjyvänuudeleita (200 g)
2 rkl rypsiöljyä
1 limetti
1–2 rkl punaista currytahnaa
1 rasia Beanit -härkäpapusuikaletta, lempeä sitruuna (250 g)
4 rkl soijakastiketta
puoli ruukkua tuoretta korianteria hienonnettuna
- Käsittele kasvikset. Kuori ja paloittele sipulit lohkoiksi. Kuori porkkanat ja höylää niistä kuorimaveitsellä ohuita suikaleita. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Keitä pavut pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta siivilässä.
- Paahda seesaminsiemenet kuivassa wokissa ja siirrä lautaselle odottamaan. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta. Sekoita nuudeleiden joukkoon 1 rkl rypsiöljyä. Pese ja raasta limetin kuori.
- Kuumenna loppu öljy (1 rkl) ja currytahna wokissa. Lisää sipulit ja paista kuumalla pannulla muutama minuutti. Lisää härkäpapusuikaleet ja valkosipuli. Paista sekoittaen minuutin verran. Lisää sitten wokkiin porkkanat ja pavut. Jatka paistamista hetki.
- Kääntele joukkoon nuudelit, limetin kuoriraaste ja soijakastike. Lisää lopuksi seesaminsiemenet ja hienonnettu korianteri.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Rauta
3.871 mg
Kalsium
113.320 mg
Natrium
864.547 mg
Kuitu, kokonais-
6.488 g
Sokerit
5.547 g
Hiilihydraatti erotuksena
50.865 g
Proteiini
11.633 g
Rasvahapot tyydyttyneet
0.924 g
Rasva
9.649 g
Energia
312