Linssipihvit
Valmistusohje
2 dl punaisia linssejä
5 dl vettä
2 porkkanaa
0,5 pieni kesäkurpitsa
2 rkl rypsiöljyä
2 tl paprikajauhetta
1 rkl tomaattisosetta
2 rkl vehnäjauhoja
1 kananmuna
0,75 tl suolaa
- Huuhtele linssit siivilässä ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan kypsiksi viidessä desissä vettä. Valuta linssit.
- Kuori porkkanat. Huuhtele kesäkurpitsa ja poista kannat. Raasta porkkanat ja kesäkurpitsa.
- Kuumenna öljy paistinpannulla ja lisää paprikajauhe ja kuullota hetki. Lisää raasteet ja jatka kuullottamista. Lisää lopuksi tomaattisose.
- Sekoita hieman jäähtynyt raasteseos, linssisose, vehnäjauho, kananmuna ja suola keskenään tasaiseksi massaksi. Anna seoksen vetäytyä muutama minuutti.
- Lusikoi ja muotoile massasta leivinpaperilla vuoratulle pellille pieniä pihvejä tai pyöryköitä.
- Paista uunissa 200 asteessa 20–25 min. Tarjoa esim. tsatsikin ja juuressoseen kanssa.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Rauta
3.774 mg
Kalsium
45.856 mg
Natrium
496.685 mg
Kuitu, kokonais-
3.334 g
Sokerit
3.223 g
Hiilihydraatti erotuksena
33.650 g
Proteiini
12.534 g
Rasvahapot tyydyttyneet
0.838 g
Rasva
9.236 g
Energia
241