Kaurakoivet ja uunikasvikset
Valmistusohje
Ohjeesta 4-6:lle
n. 12 kpl broilerinkoipinuijia
3 porkkanaa
1 palsternakka
½ dl öljyä
½ sitruunan mehu ja raastettu kuori
1 ½ tl suolaa
1 tl sokeria
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl paprikajauhetta
1 tl timjamia
1 dl kaurahiutaleita (tarvittaessa gluteenittomia)
2 punasipulia
1 vihreä paprika
1 keltainen paprika
1 pieni kesäkurpitsa
Kermaviilidippi
1 prk kermaviiliä
2 tl sinappia
1 dl yrttejä silputtuna (persilja, rosmariini, ruohosipuli)
- Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Huuhdo ja kuivaa broilerinkoipinuijat ja aseta ne pellin toiseen laitaan.
- Pese porkkanat ja palsternakka huolellisesti, paloittele ja laita ne toiselle puolelle peltiä.
- Sekoita öljy, sitruunanmehu sekä raastettu kuori ja mausteet keskenään. Valuta mausteöljy koipien ja juuresten sekaan ja pyörittele hieman.
- Ripottele kaurahiutaleet koipinuijien päälle.
- Paahda uunissa 200 asteessa 30 minuuttia ja lohko sillä välin loput kasvikset.
- Lisää paprikat, sipulit ja kesäkurpitsa juuresten joukkoon ja kääntele. Nosta lämpö 225 asteeseen ja jatka kypsentämistä vielä noin 15 minuuttia.
- Sekoita kermaviilidipin ainekset ja tarjoa kaurakoipien ja kasvisten kanssa.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Rauta
6.533 mg
Kalsium
83.343 mg
Natrium
1271.670 mg
Kuitu, kokonais-
5.527 g
Sokerit
8.889 g
Hiilihydraatti erotuksena
29.103 g
Proteiini
92.728 g
Rasvahapot tyydyttyneet
5.210 g
Rasva
30.550 g
Energia
749