Tacot broileri- ja jauhelihatäytteellä
Valmistusohje
Varaa tacokuoria tai tortillalettuja ruokailijoiden määrän mukaan ja lämmitä pakkauksen ohjeen mukaan.
Broileritäyte
3-4 broilerin rintafileetä
1 rkl öljyä
2 rkl sitruunamehua
2 rkl soijakastiketta
1 valkosipulinkynsi murskattuna
1/2 tl timjamia
1/2 tl oreganoa
1/3 tl chilijauhetta
- Leikkaa broilerifileet ohuiksi suikaleiksi saksilla tai veitsellä.
- Sekoita marinadin ainekset kulhossa keskenään ja sekoita joukkoon broilerisuikaleet. Anna maustua noin puoli tuntia.
- Kuumenna öljy paistinpannussa ja paista broilerisuikaleet kypsiksi.
- Kuori ja pilko sipuli ja kuullota öljyssä paistinpannulla.
- Lisää joukkoon jauheliha ja anna ruskistua. Mausta seos mausteseoksella.
- Lisää joukkoon pavut kastikkeineen, vesi ja tomaattisose. Anna hautua hetki ja tarkista maku.
- Huuhtele ja pilko kurpitsa, paprika ja sipuli suikaleiksi.
- Paista öljyssä pannulla hetki ja mausta.
- Pilko myös salaatti ja tomaatti ja tarjoa kasvikset tortillojen kanssa.
- Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynsi. Hienonna korianteri. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna.
- Sekoita kaikki ainekset keskenään ja mausta suolalla ja pippurilla. Laita salsa hetkeksi jääkaappiin maustumaan.
- Leikkaa avokadot kahtia ja poista siemenet. Kaavi vihreä sisus kuoresta lusikalla ja soseuta haarukalla. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi ja murskaa kuoritut valkosipulinkynnet.
- Pese lime kunnolla, raasta kuori kevyesti ja purista mehu.
- Hienonna korianteri. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita guacamole viileään maustumaan.
- Kaada kikherneet, pavut ja maissinjyvät siivilään. Huuhtaise ja jätä valumaan,
- Pese ja kuutioi paprika ja kirsikkatomaatit. Leikkaa korianteri silpuksi.
- Laita kaikki ainekset kulhoon ja sekoita. Sekoita kastike salaatin joukkoon.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Rauta
4.452 mg
Kalsium
101.107 mg
Natrium
696.985 mg
Kuitu, kokonais-
11.352 g
Sokerit
8.590 g
Hiilihydraatti erotuksena
48.846 g
Proteiini
38.021 g
Rasvahapot tyydyttyneet
3.425 g
Rasva
20.158 g
Energia
484